Wednesday, May 20, 2009

CARA TANAM DAUN KESUM




nak tanam pokok kesum senang je, bila beli daun kesum..kita tinggalkan btgnya kemudian masukkan dlm gelas kaca lutsinar bersama air secukupnya bubuh tepi tingkap yg kena matahari bila nampak berakar alihkan ke dlm pasu dan bubuh tanah serta baja..sentiasa siramsekrng musim panas betul..so pokok ni cepat betul membiak..tak habis makan dah..sekali bubuh dlm asam pedas jd cam sayur lak sbb buh terlampau byk..maklum lah daun berlebih2an..:lol

6 comments:

Anonymous said...

tERIMA KASIH BYK2. AKU TENGAH NAK CUBA TANAM NIE.

FROM. myhometostay.blogspot.com

pensil magik said...

terima kasih.. tengah nak usaha tanam pokok2 ulam sekitar umah skang.. save sket budget dan lebih sihat kan.. tqvm.. salam perkenalan..

Anonymous said...

slm,
nak tanya sikit la,rendam sebahagian(bahagian bawah saja) atau rendam sepenuhnya yek?
sbb saya dah try buat tapi tak menjadi lak...
mekasih...

CT NoArIzAh ArIs said...

Salam perkenalan..hihihi...

Jgn mareee... sy sekarang ni tengah menjejaki setiap inci karangan akk di awal permulaan berblog... syok le baca citer2 blogger mula2 buat blog ni.

Opss... ilmu tanam pkk kesum ni bagus sy nak tanam pkk kesum lak pas ni.

Lia said...

thanx for sharing ya. lama da teringn nak tanam daun kesum :)

Fara Sainai said...

kena buang dulu ke daun2 dia... letak dalam air tu kena tunggu sampai akar dia kuar banyak ker camne..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina