Wednesday, December 16, 2009

Sembang Mak Long-Lambaian Lelaki Lombok (Part IV)



Akulah lelaki lombok yang kacak menjadi idaman anak dara Malaysia.

Bila dah petang cite mesti heavy metal sikit. Biasalah perut dah kenyang baru otak boleh jalan. Aku ni biasalah mak long, bukan nak membebel tak tentu pasal. Aku bebelkan selalunya yang macam tak kena kat mata aku.

Sekarang aku naik meluat atau lebih heavy lagi loya ngan muntah hijau sekali, bila aku tengok TV , bila pihak kerajaan menghabiskan duit nak mengambil anak dara (dulu daralah) okey isteri org yang berkahwin ngan lelaki lombok balik ke Malaysia balik. Aku bukan nak menolak jodoh pertemuan, ajal maut semua ketentuan Allah SWT. Tetapiiii yang aku musykilkan dulu kemain ko gilakan lelaki lombok tu, susah senang ko sanggup. Bila dah kahwin ngan dorang, kena keja kat sawah, kena bantai, melarat, baru nak balik kat malaysia.

Hampehhhh pandai je cakap dorang kena tipu, memanglah sekarang ko cakap ko kena tipu, dah kena hidup susah kat sana. Ni lagi satu badan kebajikan (aku gelarkan) suka sangat nak menghabiskan duit rakyat, nak belanja tiket free ambik dorang balik sini. Biarlah bagi pengajaran kat dorang, kalau dorang nak balik , biar berusaha balik sendiri. Kan dorang sanggup demi cinta lelaki lombok , minum air laut, berhari-hari naik tongkang nak lari dari Malaysia. Tulah kadang aku tengok negara kita ni kebajikan tak bertempat.

Korang saja ye nak bagitahu rakyat ko prihatin.ye kuang kuang kuang. Kan dalam paper selalu cakap musibah kahwin mcm tu, tapi kes tetap menjadi-jadi. Ohhhh korang dah tahu pakej kerajaan kita, sapa lari kat sana , kalau susah ada org sponsor balik ye. jahatnye anak dara org Malaysia ni. Babab bontot baru tahu. Pilih lah
  1. india
  2. melayu
  3. cina
  4. senoi
  5. kadazan
  6. murut ohhh banyak kalau aku nak sebut. pilih je yg mana satu. semuanya sama.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina