Thursday, May 27, 2010

Kincam

JAWAPAN BAGI POST YANG TADI : DAUN SALAM




Yang atas sekali tu kincam, basuh dan simpulkan, suhun yang dah direndam, fucuk kering direndam, bawang putih hiris , udang kering tumbuk dan kicap cair.

korang pernah masak kincam tak?Kincam ni selalu dorang masak campur fucuk kering ngan suhun.selalunya aku masak benda ni ngan isi ayam, malam tadi aku cuba masak ngan udang kering pulak




kobis basuh dan tuskan air.



tumis bawang putih ngan udang kering sampai naik bau.




lepas tu masukkan fucuk kering ngan kincam.kacau-kacau, masukkan pulak kobis tadi.last sekali masukkan suhun ngan kicap cair.Jangan letak garam, sebab kicap cair penganti garam.




Dah siap kobis goreng bersama kincam, fucuk kering dan suhun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina