Friday, May 21, 2010

Kisah pancing ngan Pizza King Fish

Saja syok nak layan your tube Pizza Hut ni.Tak tahu pasal laut-laut ni aku syok sikit.korang tahulah aku suka alam semulajadi termasuklah laut.Hari tu pun aku ada cerita kat (sini) ngan (sini) pasal laki akukan pemancing tegar.Dulu laki aku selalu gak bawak pergi kelaut.Semenjak dia bawak aku kelaut tu, gila memancing gak aku sekejap.






Bagi yang tak pernah memancing, mesti kata cerita aku ni gila.Tapi kalau korang pernah memancing, mesti korang tahu cam mana keseronakannya.Dulu pun aku marah gak, bila laki aku selalu nak kelaut bila waktu senggang.Lagilah masa aku mengandungkan Firdaus, masa tu aku mengandung dah dekat 9 bulan.Dia tetap kelaut.Aku pun jadik gila, dalam perut memboyot boleh pergi memancing.Aku suka, masa ikan meragut umpan tu.moment paling indah aku rasa.Selalunya kita orang kalau pergi , guna kembung ngan udang sebagai umpan.Guna sotong pun ada, tapi aku lupalah nama sotong tu. Selalunya kena order dulu kat satu pakcik kat kapar.Atas sampan , kat tengah laut pukul 10 malam. Mak mertua aku tahu, dia bising.Tak baik megandung kelaut, mak mertua aku lah kata.Kalau ke laut kita tak boleh balik suka-suka, kena tunggu air pasang dulu baru balik.Ada jadual pasang surut air laut.

Dah lama rasanya tak memancing, last memancing tahun 2005.Firdaus pun dah 5 tahun sekarang.Tiba-tiba cam nak makan pizza raja ikan pulak sebab tak dapat pergi memancing. .kalau buat piza best gak, tapi mana nak sama ngan Pizza King Fish di Pizza Hut betul tak?Ni bukan ayat -ayat cinta atau ayat-ayat iklan tau.ni betul punya kisah.Aku nak layan gambar Pizza King Fish jap.korang pun kena layan sama gak.



Fish King Pizza
(RM 32.90 a la carte untuk Regular sized pizza) didatangi dengan 8 breaded and deep fried Alaskan Pollock Fish Fingers atas setiap kepingan. Jejari ikannya , kat luar crispy kat dalam lembut ngan juicy!

Sapalah nak belanja pizza ni?.minta-minta anak aku baca entry ni.kwang kwang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina