Thursday, May 13, 2010

Rasai kegebuannya-Pisang -part 2



Telur 4 biji, essen pisang, butter

Pisang lagi, hari kedua.korang jangan risau, dah habis pisang, esok tak de lagi.Hari ni muffin pisang.bahan-bahan kat atas.





full cream 200ml




Tepung gandum 300gram diayak bersama 1 sudu baking powder, ngan 1 sudu soda bikarbonate.




Pisang 5 biji diramas-ramas.




blend sampai gebu butter ngan gula 180 grams.lepas tu letak telur sebiji demi sebiji.titiskan sedikit essen pisang.masukkan tepung sedikit demi sedikit.blend lagi.kemudian masukkan pisang lecek, blend lagi.last sekali masukkan fresh milk 200ml.




Adunan jadik cam ni




letak cawan kertas dalam bekas muffin.Masukkan separuh adunan dalam cawan kertas.bakar selama 20 atau 15 minit dalam suhu 180-200 darjah.




nah muffin pisang aku dah siap




rasailah kegebuannya.kwang kwang.aku namakan muffin ni muffin pisang ratu kebaya




masa ni pukul 11.00 malam.abaikan bedak sejuk yang bertepek kat muka simontel.khe khe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina