Wednesday, June 30, 2010

Spagethi



Preparation Sabtu lepas punya family reunion

Bahan-bahannya apa yang ada dalam fridge je(tangkap muat). Memandang cousin aku tu datang pukul 3 petang, aku buat spagethi jelah.

Ingredients

1)bawang besar -potong dadu
2)tomato puri
3)terung bulat -potong dadu(boleh ganti ngan capsicum atau cendawan butang/shitake)
4)Dada ayam cincang halus(sebab minced meat tak de, tu yang aku gigih cincang dada ayam (ambik isi saja)






Herba kering seperti diatas.




tumis bawang sampai naik bau, lepas tu masukkan isi ayam yang dicincang tadi.Jangan lupa cerai-ceraikan isi ayam tadi.kemudian masukkan terung bulat tadi.





Last sekali masukkan tomato puri.Bubuh garam ngan gula sedikit sebagai penambah rasa.Sebelum angkat bubuh sedikit Daun orageno & Basil kering.Kalau nak pedas bubuh serbuk paprika .





Spagethi dicelur ngan air panas.Jangan celur spagethi terlalu lama.Dah lembut sedikit bolehlah diangkat dan tuskan , gaulkan dengan minyak zaitun sedikit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina