Wednesday, July 14, 2010

Showdown 2010

Hari aku nak cerita perihal keledek yang serbaguna. Keledek boleh buat macam-macam.Tapi aku bukanlah pengemar keledek tegar.Aku lagi suka keladi.Sabtu lepas prepare karipap frozen, senang , tak payah susah-susah nak cari breakfast.


Tepung gandum campur garam sedikit, uli ngan minyak panas dan air sejuk dalam fridge ais.Lagi best kalau tepung tu simpan dalam fridge.




Keledek potong dadu.





Tumis bawang merah 5 ulas ngan udang kering(lagi banyak lagi sodap) yang sudah ditumbuk.Jangan lupa campakkkan beberapa helai daun kari.




Masukkan keledek tadi.masak sampai isi keledek empuk.bila dah nampak empuk, baru masukkan rempah kari.bubuh garam ngan gula sebagai penambah rasa.




inti karipap yang dah siap, boleh disumbat .




Bakar dalam oven sekejap.




Susun karipap yang dah dibakar didalam bekas.kemudian frozenkan.bila nak goreng baru dikeluarkan dari fridge.jimat masa dan $$$$$$ .betul tak?




Tepung gandum , tepung jagung , kunyit ngan garam sikit dibancuh ngan air.Masukkan keledek yang dah dipotong nipis-nipis.





Goreng keledek dalam minyak yang banyak dan betul-betul panas.




keledek goreng sodap makan bersama ngan kopi panas.


RUANGAN SHOWDOWN 2010

Group yang aku minat kat bawah ni.Jangan lupa showdown 2010.Final malam ni 9.30 malam kat 8TV.



Wakaka Crew




HMC Phlow




Loike Joe flizzow forever .mestilah tengok , diakan jadik juri.


UNTUK PEMBACA TERSAYANG


1)SAPA TENGOK SHOWDOWN 2010?KORANG SOKONG BAND MANA?

2)KALAU YANG TAK TENGOK PULAK INTI KARIPAP, KORANG SUKA PAKAI KELEDEK KE KENTANG ?SOALAN TERLETAK DITANGAN ANDA . KWANG KWANG
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina