Friday, December 24, 2010

LAYAR LARA

Malam ni, mata susah sangat nak terpejam. Mulalah fikiran tu, nak mengimbau kisah silam. Teringat pulak kegilaan aku ngan kumpulan rock kapak tahun 80 an . Pada aku, zaman 80an , dorang menyanyi kerana minat dan ada bakat, nak dibandingkan ngan penyanyi sekarang. Ella adakah ko merasa kehebatan rock kapak, macam aku rasa?

Masa tu kegilaan aku ngan funfair, seperti irama dan lagu, tak boleh dipisahkan. Biasalah pergi funfair, ada artis buat konsert. Sekarang korang tak merasalah nak tengok Search, Ella ngan Lefthanded kat funfair. Aku dulu tengok Search, bayar RM3 je . Kalau ada member kamceng jaga kat pintu, masuk funfair, lagi free. Gila babi, life aku tengok Amy Seach pakai seluar ketat cam kuda belang(lalu depan aku je). Seluar ketat cam legging yang korang pakai selalu tu, Amy Search dah pakai dulu. Sekarang sapa perempuan yang bertudung pakai legging, serius tak minat.buruklah.


Begitu jugak ngan filem melayu dulu. Ada je filem baru, cam suara kekasih ngan Azura, gagah pergi ngan kawan-kawan turun(bahasa rock kapak) Pertama Komplek KL, nak tengok punya pasal. Sekarang turun KL , seram aku, Indon bersepah.Zaman aku dulu, jangan haraplah dorang nak bersidai cam tu.

Sumpah, dah lama aku tak turun KL. Dulu , kalau kat pusat bandar KL, jarang aku ambil teksi, nak ke satu tempat, aku jalan kaki je. Memandangkan kat sini sekarang, Bangla, Indon dah sama naik ngan kita, aku dah kurangkan aktiviti berjalan ni.lemaslah. Takut penyakit banyak. Dorang ni banyak bawa penyakit.

Bila aku imbau balik, filem yang menjadi kegilaan aku dulu, contohnya azura, suara kekasih ngan adik manja, aku jadi seram. Geli pun ada, boleh pulak dulu aku layan cerita cam tu. Kenapa bila masuk bab filem Yusof Haslam, contohnya Sembilu, Pasrah ngan Maria Mariana, tekak aku loya pulak. Mungkin selera aku dulu lain kot, nak dibandingkan sekarang. Serius beb, aku memang tak boleh masuk filem Yusof Haslam, anak dia ngan Prof.Razak Mohiden. Baru cakap je nama dorang, bulu tengkuk dah meremang.

Dulu aku minat gila Ogy Ahmad Daud ngan Azmil Mustapha, tapi sekarang bila tengok Ogy, aku fikir 10 kali pulak nak minat balik. Macam pelakon sekarang, boleh bilang ngan jari tangan , berapa orang yang aku suka. Dorang cakap Fasha Sandha berlakon best contohnya drama yang petang-petang tu, aku lupa pulak dramanya, sekali tu, aku layanlah tengok. Serius beb, aku tak boleh masuk. dengar suara dia cam itik serati, aku terus tutup TV. Aku rasa baik tengok Tiz zikyah berlakon, ada gak umpphnya

Mata aku ni boleh melekat kat TV , kalau Elly Suriati , Sharifah Amani, Azizah Mahzan ngan Umi Nazeera berlakon. Tak tahulah kenapa. Aku ni suka menilai lakonan seseorang tu dari bakat, bukan paras wajah kot.


Jom layan gambar dulu



Cilok gambar dari blog mana aku pun dah lupa.Kalau pandai cari mana Nash (Lefthanded)




Bumiputra Rockers(minat gila)




filem Azura



Filem Ali Setan(Aku layan sampai sekarang)





Adik Manja dulu aku layanlah, adik manja the return ni , fikir 10 kali, kalau nak layan. Budak tudung hitam tu berlakon , sumpah aku tak suka. Sekali dulu, aku pernah tertengok dia berlakon drama ngan Zizan Nin, terus aku tak suka . Berlakon muka keras gila. Satu lagi, lupa pulak nak sebut kat atas, Erra Fazira tu , sampai sekarang aku masih mencari di mana kehebatannya sebagai primadona filem melayu(kata orang kat luar sana).



Senyum tapir : Jangan ada peminat artis, yang mana aku ada kutuk tu, nak melenting pulak. Korang kena paham ini adalah pandangan peribadi aku .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina