Saturday, January 8, 2011

Bola cinta

Seharian di office hari ni, benar-benar membosankan. Mana ngan kerja hujung bulan yang menimbun, ditambah lagi internet sepanjang hari tak berfungsi. Kalau ada pun, isnin depan baru boleh diperbaiki. fed up, kerja tanpa internet. Biasalah , tanpa internet semangat kerja, sedikit pudar.

Tak dapat nak merayau, ke rumah teman-teman blogger. Lagi satu, tak de entry yang kedua, sepertimana, yg biasa aku lakukan. Apa pun yang terjadi, redha je lah.



Hati kembali berbunga , bila simanja balik bawak buah tangan. Barangnya bukanlah cincin atau gelang emas, cuma satu plastik sedang fishball.





Fishball ni bukan sembarangan, di buat dari isi ikan parang segar, didatangkan dari Tanjung Sepat. Rasanya cam dah lama je, simanja, tak bawak fishball ni , balik ke rumah. Tu yang , terkejut beruk tu. Kalau cari kat pasar pun tak de fishball cam ni.



Fishball ni, tak dicampur ngan tepung ubi, cam fishball yang biasa kita beli kat pasar tu.98% isi ikan parang segar, mungkin kalau campur pun, sedikit sangatlah. Fishball ni berkaler jerneh. Kalau korang pegang fishball ni, rasanya lembik sangat.






Cadangan yang terbaik untuk guna fishball ni, buat bihun atau mee sup. Cara nak buat mudah je.
Kalau nak cepat, cilok resepi kat sini ye, best!!!!!..




Senyum tapir : Seronok minggu ni, simanja ke laut, aku pulak bercadang nak buat blog khas untuk kisah pancing simanja. Insyaalah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina