Thursday, February 16, 2012

masalah negara

Hari ni konco-konco ajak lunch kat kedai makan  area opis .Dah lama tak lunch kat luar, terasa duit terbang cam tu je, dasar kedekutkan aku ni, terkejut mak makan nasi berlaukkan daging ngan tempe minum air barli suam dekat nak RM10, kawan mak pun kena rega cam tu, sedangkan lauk ikan ngan sayur je.Tak moh komplinlah, nasi dah jadi bubur nak wat cam mana.kah kah kah



Makan sambil menikmati keindahan pantai, nampak tak kanak-kanak bermain-main ditepi pantai ................. ombak menghempas gigi pantai membawa bersama-sama umang-umang dan tapak sulaiman .....Dah lama rasanya tak nampak pokok kelapa melambai-lambai setiap kali angin bertiup, .ohhhhhh alangkah damainya kurasa (abaikan,  ini hanyalah imiginasi penulis semata-mata)


Izzah sedang mengirim sms kepada hariz : ), dia bagitau air epal ni manis sesangattttttttt.

Kenapa ye?,  setiap kali kita order air kurang manis, dia buat terlebih-lebih manis. Masalah negara sesangatlah orang jenis tak paham perkataan kurang manis ni. Tak pun pemahaman dia terbalik kot, lenkali aku nak order manis sangat, mesti dia buat kurang maniskan . Satu lagi kalau boleh , sental  sikit bawah cawan yang berkerak tu, aku tengok yang ambik order  kemain pandai make up , tak kan cawan berkerak  tak pandai nak sental : ) Berniaga ni dik  kena utamakan kebersihan..

Cakap pasal cawan, teringat plak cawan ni. Kat manalah teko ngan cawan besau ni ?, tak sempat nak tengok live. Senang kalau dapat teko ngan cawan besau cam ni, buat air sekali cukup untuk satu kampung minum. Kalau tempat korang ada jual teko ngan cawan cam ni, jangan lupa bagi tau reganya.kah kah kah kah


status ; Dalam penantian duit RM500(BRIM) ngan RM100(BP) , wa dah pokai ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina