Sunday, April 1, 2012

Diary hari sabtu seorang blogger fofular

Hye kengkawan

Sila baca perkataan fofular ngan perasaan senang hati dan  gembira ye, biasalah memon kalau tak hangatkan atau muntahkan orang dalam sehari tak sah. Memon update ni sebab nak cite aktiviti memon semalam. Aktiviti memon tak de lah best sangat nak dibandingkan ngan aktiviti retis fofular kat luar sana, tapi aktiviti memon ni kengkawan boleh gak buat gelik-gelik ketiak time kesunyian kat rumah. Biasalah memon ni kalau tak update cite merapu, update cite masak-masak, tak update cite masak-masak , update cite merapu, either one  tulah.

Semalam memon tak de masak lauk pauk, memon masak yang simple je, untuk sarapan pagi memon goreng nasi goreng kampung, untuk tengahari memon buat donut dan untuk makan malam memon goreng bihun. Jadual makan ikut kepala sendiri biasalah. Rasa dah lama je memon tak makan nasi goreng kampung, asyik makan nasi goreng cina je jemu plak. Gigihlah semalam memon buat nasi goreng kampung buh kangkung...


Selalunya Memon buat nasi goreng kampung guna cili kering yang dikisar kering atau tumbuk, cili memon ni tak pedas sangat, sesuailah untuk  budak-budak makan. Sekarang ni Firdaus dah boleh tahan pedas , kemain lagi dia mintak makanan pedas ngan memon. Sesiapa yang berminat ngan nasi goreng kampung memon ni sila hubungi no yang tertera 0007004 dial sampai esok ye.
Suami memon ngan Firdaus suka makan nasi goreng bersama taburan ikan bilis goreng. Memon suka sorokkan  Ikan bilis goreng , kalau tak sorok garenti cepat habis *dasar taik hidung masin*


Untuk makan malam memon buat bihun goreng(maafkan memon ye diary blogger fofular ni terbalik sikit patutnya tengahari dulu lepas tu baru   malam) apa nak buat dah susun gambar terbalik memon pasrah je.
Memon suka goreng bihun ngan udang kering tak pun ngan ikan bilis. Pada pendapat memon yang bukan chef ni, bihun sesuai digoreng ngan udang kering ngan ikan bilis je. Sesiapa yang berminat ngan bihun goreng memon sila lah kunjungi website memonperasan chef.com. tapi kat dalam website tu memon guna shitake ngan carrot , kali ni memon goreng  guna sawi ngan kobis cina.
Bihun goreng ni memon taburkan ngan bunga-bunga cinta opss memon silap, memon taburkan ngan telur dadar daun bawang. haip memon debik sekali kalau telur dadar ni pun nak resepi.

Bihun goreng memon selepas ditaburi telur dadar daun bawang

Memon dah tak betul, pukul 12 tengahari  dah menguli  donut. Pagi tu memon ngadu ngan suami, memon sakit badan pening kepala badan tak larat je nak wat keja, tup tup tup tengahari suami nampak memon menguli donut, mesti suami memon kutuk  memon dalam hati ,"buat keja tak larat, menguli donut boleh plak". Habis nak wat cam mana dah masak memasak itu kehendak hati memon, keja yang membabitkan mengemas rumah ngan kain baju otomatik buat badan memon lemah dan tak larat.Suami memon dah paham sangat  ngan memon punya auta.
Buat sikit je, cukuplah 3 orang makan, minat sangat ngan donut memon sila ke website donutmemon.com, fofularkan memon setiap satu resepi ada website sendiri. puihhhhh
Sila percaya donut memon gebu , segebu tukang buat donut.

Dah cam ni punya layanan, kalau suami memon cari lain apakah hukuman yang patut dijatuhkan ke atas suami memon. opss larikkkkkkkkkkk

Walaupun memon tak pandai berprensentation dalam menghidang makanan dan menghias rumah, tapi memon bagi layanan first class pada keluarga , kawan -kawan saudara mara dan tetamu yang berkunjung ke rumah. Tak moh cite pasal keluarga , tiba-tiba je hati memon tersentuh mengenangkan keluarga memon yang dah lama pergi meninggalkan memon buat selama-lamanya.


Semakin besar semakin tak gemar bergambar, cam ni habislah blog memon kurang seri bila Firdaus meningkat dewasa, tiba -tiba je telinga memon  terdengar -dengar  alunan lagu bawakku pergi nyanyian zizan dan kaka, memon  suka dengar lagu tu sambil hentak kaki, tapi tak delah sampai  memon pasang niat nak lari dari rumah, aje gila nak lari rumah lepas dengar lagu tak pernah dibuat orang. korang rasa sifatiha tu lari rumah sebab dengar lagu tu ke.opssss  terlaser plak  nanti tak pasal pasal blog memon kena zip.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina