Thursday, April 5, 2012

Pandai makan pandailah simpan , biar bersepah dalam beg jangan bersepah merata-rata tempat

Pandai makan pandailah simpan , biar bersepah dalam beg jangan bersepah merata-rata tempat, yeah yeah memon cipta peribahasa baru, okey tak? Cite pagi tadi fresh from farm, biasalah memon suka ambik berat, sementara menunggu kak limah kat flat MIL dia, sempat lagi memon ambik gambar permandangan menjolok mata.Pada  Memon  istilah menjolok mata tu  luas , bukan setakat pakaian terdedah sana sini je , sampah sarap marata-rata pun boleh menjolok mata memon. Mata kengkawan boleh terjolok tak ngan sampah sarap? * menjolok terjolok , siksanya menyebut  perkataan itu*

Jom memon ajak kengkawan meninjau permandangan yang menjolok mata. Sekiranya kengkawan rasa terjolok sila angkat tangan.

Cian bungkusan roti Massimo, tukang makan dah kenyang tak tahu nak buang bungkusan kat tempat yang sepatutnya

Cian bungkusan roti Gardenia, tukang makan dah kenyang tak tahu nak buang bungkusan kat tempat yang sepatutnya


Sapa yang jadi mangsa , roti massimo ngan Gardenia, opsssss penghuni Flat dan kawasan yang sewaktu dengannya.

The moral of the story belilah bag besar cam memon ni senang nak simpan berbagai khazanah, waima sampah sarap.Sumpah  bag ni bukan memon beli, yuyi yang kasi, dia beli kat sarawak  masa dia wat lawatan sambil makan angin kat sana. sekian akhir kata sokonglah handmade bag.

Sampaikan suami memon takut nak cari barang dalam  bag memon ni, dia takut terserempak ngan tikus. Kurang asamkan mulut suami memon, memon tau lah  bag memon ni antara sampah ngan duit, banyak lagi sampah. Nak wat cam mana dah jadi hobi memon suka buang sampah sarap dalam bag, cam rasa bersalah plak nak buang merat-rata.

Akhir sekali, manusia adalah ciptaan Allah SWT yang paling sempurna, sempurna dari segi fizikal , akal fikiran dan segalanya. Akar fikiran bukan nak disimpan kat kepala lutut tapi digunakan sebaik mungkin. Sapa buang sampah merata-rata #dasarletakotakkat kepalalutut.sekian terima kasih *Sapa undi memon nanti memon belikan besikal choper*

Sapa buang sampah sarap dlm handbag gimi five!!!!!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina