Thursday, May 10, 2012

baby baru




Firdaus ngan makanan peberet dia nasi goreng cina dan ayam goreng  ; minuman  air oren


Malam  hari tu aku keluar  makan berdua ngan Firdaus kat area kawasan rumah aku . Suami tak ikut malam tu  dia ada keja yang perlu dibereskan . Aku tak de hal   makan berdua ngan Firdaus, sambil makan kami meyembang

Firdaus  : mak ,  tadi kan kat sekolah cikgu suruh angkat tangan sapa ada akak ngan abang

Aku : habis tu Firdaus angkat tangan  tak?

Firdaus : Firdaus pun tak tahu , Firdaus angkat je , tapi akak ngan abang tak de ngan Firdaus

Aku : okeylah tu

Firdaus : mak ! mak  rasa bahagia tak bagi Firdaus baby?

aku  : erkkkkk ko tak mengerti nak (aku kata dalam hati)

Dalam perjalanan balik kerumah  tetiba aku teringat sesuatu  otak aku menterjemahkan..............................


Baby baru

Malam tu jugak aku  bawak keluar baby coat milik  Firdaus yang selama ni menjadi tempat  berhimpunnya kain baju aku yang tak berlipat. Suami aku plak berusaha  dengan sepenuh tenaga dan jiwa raga membersehkan  baby coat itu . Setelah  berbincang berdua , malam tu kami   sepakat  memaksa Firdaus tidur dalam baby coat. Dia  nak  sangat baby , kami   paksa dia jadi baby kami  : )


Dia ingat nak baby main  petik petik je : )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina