Saturday, March 31, 2012

Fansha Sandha nak kongsi rahsia kecantikan


Hye saya Fasha Sandha, ni blog memon ,takde maknanya Fasha sandha nak kongsi rahsia kecantikan kat blog ni. Amboi kengkawan syoknya sambung tidur , mentang-mentanglah kat luar sana hujan cuaca sejuk. Kengkawan mau ke mana ari ni? memon tak kemana-mana, memon cadang nak basuh kain baju, sidai kain baju, lipat kain baju , kain baju! kain baju ! kain baju! kenapalah terciptanya kain baju, memon fed up bila fikir pasal kain baju terutama bab lipat kain baju , extra fed up +++ bab mengosok kain baju, seriyes dulu kini dan selama-lamanya memon menccikkk.

Berbalik pada cite asal, haip haip  laju je kengkawan nak klik blog memon bila kengkawan tahu fasha sandha nak kongsi rahsia kecantikkan kat sini, cuba yang nak kongsi rahsia kecantikan tu memon, memang haremmm korang nak klikkan, la la la la la Memon tak cantik , bak kata P.Ramlee manisnya ada. kwang kwang kwang. Memon tak dapat share apa-apa ngan kengkawan bab rahsia kecantikan, tapi kalau bab rahsia menguruskan rumahtangga , dapatlah memon  share sikit-sikit ngan  kengkawan.

Cite Bab  kecantikan, entah kenapa dari dulu Memon susah nak terpengaruh ngan iklan kat TV terutama iklan produk kecantikan ,lebih lagi iklan tu mengunakan artis fofular sebagai daya penarik .*penjelesnya memon* Paling memon tak boleh blah ngan model produk kecantikan pemutih wajah, modelnya rata-rata berwajah cerah, untuk menampakkan wajah gelap boleh berubah jadi putih lepas memakai produk tu  wajah model  akan dimake upkan sedikit gelap . Memon akan percaya 50% keberkesanan produk pemutih wajah tu, Jika model iklan produk tu memang berwajah gelap berubah menjadi putih selepas memakai produk tu

Memon tak moh ambik pedulik semua tu, memon tahu yg memon  percaya ngan sorang model namanya yuyi ,. anak memon. Jangan cuba nak buang masa klik link merah tu, tak de maknanya  anak memon tu nak berblog.



Dua bulan lepas Yuyi bagi memon Inner shine berry , sampai la ni tak berusik.

Okey memon ada  petua nak  menghilangkan kesan keputihan pada kain baju, keputihan ni berlaku ada kaitan ngan mesin basuh atau sabun serbuk. Kesan keputihan paling menyerlah pada kain baju berkaler gelap *cam gelik je guna ayat keputihan tu* la la la la


kengkawan ambil benda alah ni, apa ke nama benda ni, aku sental periuk guna benda ni


Kengkawan gosok secara perlahan  benda ni kat kain baju yang ada kesan keputihan. Memon gosok benda ni kat seluar sekolah Firdaus, seluar sekolah dia kaler biru gelap sah lah banyak keputihan.




Memon konpius ngan diri sendiri sampaikan memon tak pasti motip memon tepek gambar Firdaus ni. Dalam kekonpiusan melanda jiwa rage, menelek gambar Firdaus tu memon terfikir dua perkara

1)meja sekolah tu tinggi
2)Firdaus rendang orangnya


Memon tersenyum dalam kepahitan, bila mengenangkan lepas ni memon kerna terpaksa membilas kain baju , lipat kain baju, gosok kain baju, oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


Thursday, March 29, 2012

cekur & pecal dan memon

Memon ingat lagi, dulu masa kecik-kecik dalam lingkungan umur 9-10 tahun , memon bantu arwah mak berniaga di pasar ramadhan , menjual kuih muih tradisional ngan pecal,Alhamdulillah, selalunya habis terjual.Entah kenapa setiap kali terpandang pecal, memon teringatkan arwah mak. Pecal ni sinonim ngan orang jawa, tapi arwah mak bukan jawa, jiran-jiran kampung dia dulu  banyak orang jawa. Kenduri kendara orang jawa best meriah ngan makanan kadang tu sampai tak termakan, dorang hidup penuh muafakat dan saling kenal mengenali sesama jiran.


Cekur ni memon tanam kat depan umah. Selalunya cekur ni arwah mak buh dalam kuah pecal, katanya untuk buang angin dalam badan. Elok amalkan makan cekur, buat ulam sedap.

Entah apa yang Firdaus ingat, petang semalam dia boleh suruh aku beli pecal kat pasar malam . Pecal zaman sekarang siap ada timun lagi, kuah pecal dah siap bungkus dalam plastik.Masa arwah mak berniaga pecal, bila orang nak beli pecal baru arwah mak bancuh kuah pecal ngan air panas.Arwah mak dah stand by  simpan kuah pecal  kering  dalam  tin milo yang kosong.

Bukan setakat timun je ada dalam pecal tu, nasi himpit pun ada sekali.cam ni pun boleh. Pecal arwah mak guna taugeh ekor pendek,pucuk ubi ngan kacang panjang yang dicelur je.



sate ni kawan memon jual 50sen secucuk. Kenapalah sate sekarang tak rasa jintan manis dan bahan perapan, gula merah pun tak buh. *banyak songehlah memon*


Nampak tak budak yang tengah syok makan pedas,  dia ni berhantu ngan pedas sekarang ni .Aku suruh dia makan pecal tu , tak nak plak. First time dia beli makanan tapi tak makan. Itu yang aku rasa something wrong samewhere, entah apa makanan yang dia  fikir  sebijik cam bungkusan pecal. Aku tanya makanan apa yang dia nak  serupa cam bungkusan tu, dia geleng kepala plak.


sapa suka pecal????????????????

Nak dapatkan bentuk badan menarik macam Fazura -jom jangan berlengah lagi..


Hari ni memon nak bercakap pasal bentuk badan, 19 tahun dulu bentuk badan memon alah -alah bentuk badan Fazura, 19 tahun kemudian bentuk badan memon sedikit demi sedikit berubah cam bentuk badan oprah Winfrey, memon kurus sikit je dari dia. Pada pendapat memon, dalam ramai-ramai artis yang mewarnai industri seni kat Malaysia , Fazura lah salah seorang artis yang memiliki bentuk badan yang menarik . Dia bertuah hadir dalam pakej yang lengkap, berbakat dan jelita.

 
blog memon muslimah #memonbajetalim

Acapkali Fazura suruh memon bersenam kat gim sekurang-kurangnya 1-2 jam sehari untuk mendapatkan bentuk badan yang menarik . Dia ada juga kata, selain dari mendapat bentuk badan yang menarik, stamina memon otomatik akan bertambah. tu ha memon dah sediakan link blog Fazura sudi-sudilah tanya soalan kat dia, andaikata link tu tak pegi blog Fazura, nasib lah.


Kengkawan jangan kacau memon , lepas ni memon nak fokus bersenam kat gim. Nasib baiklah kat tempat keja memon ni  sediakan gim untuk pekerja , tak payahlah memon nak susah payah pegi gim kat luar sana. Cian gim ni hampir 4 tahun terbiar cam tu je, tak de  yang sudi nak berkenalan ngan gim tu. Jom berkenalan ngan gim tu.

Sebelah gim ni stor memon , tempat memon simpan batang penyapu ngan batang mop, masa senggang  memon suka makan sirih ngan aci-aci sapu sampah..

Lepas ni memon akan lebih bersemangat , tima kasih Fazura kerana sudi beri motivasi percuma kat memon .kha kha kha

Semua peralatan dalam gim ni memon dah pernah guna

Banyak-banyak peralatan kat sini, alah-alah basikal ni memon paling suka, sebabnya ni je paling senang.

Sedih!!!!!! saje tak nak bagi bentuk badan memon menarik, sapalah kingkong dah jahanam benda alah ni, excuse me memon yang badan besar ni hampir 100 kali lompat kat situ tak pernah  koyak benda alah tu . spoil mood memon nak bersenam *dasar pemalas tak mengaku*




Memon harap hubungan Fazura ngan tut tut, akan ke jinjang pelamin. Biar memon ngan Fazura je tau sapa tut tut tu *bajet PA Fazura*. alah maaflah kengkawan, tajuk Fasha sandha, cite Fasha sandha langsung tak de , bukan apa hari ni memon cite pasal bentuk badan menarik, bentuk badan fasha tak dapat mencuri pandangan memon, muka dia memanglah cantik, dari muka ke bawah, la la la la la *memon bajet perunding imej* ,

Wednesday, March 28, 2012

petua kulit putih gebu halus mulus Fasha sandha

Dalam hidup memon ni ada satu benda je yang memon  teringin , tangan memon ni dah  naik gatal bila ingatkan keteringinan memon tu, kengkawan nak tahu tak keteringinan memon? keteringinan memon nak cabai mulut seseorang, seseorang yang sesuka hati mengatur jadual harian memon . Honestly memon tengok seseorang  tu dah macam Personal Assistant Memon plak , sampaikan dia tau memon cuti semalam sebab nak ambik duit sekolah  RM100, main petik je kan memon ambik duit RM100, dia ingat petik gitar , petik buah mangga, jangan sampai memon petik buah durian buh atas kepala dia, mau dia meraung.

Memon ni ada satu kepantangan, memon tak suka orang buat cite pasal memon, cite betul tak pe, ni cite yang tak masuk akal. Kengkadang memon rasa diri memon ni dah setaraf Fasha sandha , luar dalam kain semua orang nak ambik tau.Buat pengetahuan seseorang  tu, semalam Fasha bukan cuti Fasha MC sakit perut cirit birit puas hati..........ada lagi satu yang Fasha nak bagi tau ,duit sekolah RM100 minggu lepas lagi Fasha dah ambik , Fasha suruh abang jejai yang ambikkan, almaklumlah Fashakan tengah sibuk buat persiapan kahwin fasha yang akan berlangsung 28 March ni kat Dewan orang ramai   Pulau Indah..#pentipusangat.

Duit RM100 tu dah habis pun, RM30 cikgu ambik untuk  yuran PIBG lagi  RM70 Jejai buat bayar repair  brek motor. Ciankan ngan Fasha. Demi cinta Fasha  pada abang jejai , fasha  sanggup korbankan segala-galanya. Hidup Fasha simple je, bangun pagi , masak tuk anak ngan suami, pegi keja, balik keja masak tuk makan malam, tolong Firdaus wat keja sekolah , layan suami ngan anak-anak apa yang patut, akhir sekali tidur.Simplekan. Pada pendapat Fashalah daripada kita duk sibuk jaga tepi kain orang , lebih baiklah jaga perut suami ngan anak-anak kita ye dak.

Inilah rahsia kulit putih gebu Fasha,kerap minum air soya  buatan sendiri,sehari mau sebaldi minum air kacang soya, kalau tidak tak gebu cam fasha,  penat jejai tolong perahkan kacang soya-*pentipu sangat  minum air soya setahun sekali*
Nikahnya idak lagi Fasha ngidam makan ikan cencaru bakar cicah kicap cili. Menciklah semalam masa fasha pegi kedai beli ikan cencaru , ramai sangat yang psssttttt fasha, rimas tau.
Fasha ajar cam mana nak buat ikan bakar cencaru ye, pertama kena garam kunyitkan ikan tu dulu -biarkan 2 -3 jam
Kedua balutkan ikan ngan daun pisang, kemudian ambikkan 2 batang serai yang diketuk hujungnya , renjiskan minyak mengunakan serai tadi , bakar guna api sederhana ye.
Fasha tak buat air asam, fasha hiris 6 batang cili api, hiris nipis sebiji bawang holland, buh dalam bekas, buh kicap sweet prawn fan (dalam BM kicap kipas udang manis) + kicap cair + jus limau kasturi, kacau dah siap mudahkan kengkawan.
Dalam ikan cencaru bakar terselit kepala ikan janahak rosemary yang memon  perap dua tahun lepas opssss dua  minggu lepas.
Ikan bakar cencaru Fasha, tedap tak?
tangan abang  jejai ku cayang

Cabai kampung : ada satu lagi cite yang memon rasa lawak sangat , boleh tahan gak memon  gelak, ada kawan memon bagi tau memon yang dia rasa pelik ada orang boleh tahu rahsia dia. Dalam hal cam ni aku salah dia sendiri, kalau dia tak bagi tahu rahsia dia kat orang lain, takkan orang lain tahu sendiri kot, ye dak? sendiri makan cili , sendirilah rasa pedasnya, takkan ye fasha sandha makan cili jejai rasa pedas plak. Memon malas nak layan sangat orang jenis cam kawan memon ni. Lagi satu memon malas nak layan bila memon dapat tau drama vanilla cokelat nak difilemkan, serius memon tak faham drama yang tak megembangkan otak cam tu boleh difilemkan.opss *memon terlaser*

Orang Malaysia pandai buat kejutan-bikin memon gelak sampai pecah perut


Baru je memon loya tekak makan simerah, ada plak manusia yang menambah keloyaan tekak memon plus bagi memon gelak sampai pecah perut  terus terburai . Jangan nak cakap memon busuk hati dengki ngan filem ombak rindu plak, memon cuma nak luahkan apa yang terbuku kat hati je. Memon bukan apa , memang bangga sangat orang Malaysia dah pandai buat kejutan, kejutan yang memon sendiri tak jangka. Semalaman memon tak dapat melelapkan mata, duk fikir , apa kriteria yang melayakkan filem ombak rindu diabadikan dalam bentuk setem edisi terhad 2012. *#pentipusangat. Ada sumber yang tak boleh dipercayai , bisik-bisik kat telinga memon, katanya filem Ombak Rindu tu dapat kutipan box office berjuta-juta ringgit , itulah sebabnya filem tu diabadikan dalam bentuk setem. Bajet dorang nak dapat hasil  jualan setem ombak rindu  berjuta -juta ringgit kot  opsss #terlasermemon. Setahu memonlah banyak lagi filem yang dapat kutipan box office kat Malaysia ni   misalnya filem sembilu, ganster, arghhhh kalau cam tu berlambaklah  setem filem kat Malaysia ni, opssss. Jangan lupa lepas ni sila abadikan resepi memon dalam setem edisi terhad 2013 . Memon tunggu. #memonkakipenjeles

Memon pun ada kejutan tuk kengkawan, cer tutup mata dulu, jangan tipu Allah SWT melihat apa yang anda buat ...........

Jeng jeng petang   semalam sebelum Firdaus balik sekolah  dalam masa tak sampai sejam memon dapat sediakan 3 jenis masakan


cer tengok cili api + belacan + mangga masak, cili api merah ni  tak boleh buh banyak, mau terbakar vontot.


sambal belacan mangga ,kulit limau  deodarant asli memon, 100%  tak de bahan kimia dan tak de kesan lekitan , amalkan makan kulit limau selalu garenti ketiak harum sepanjang zaman.


Jeng jeng jeng bahan tuk masak kari ayam simple



cer tengok dah jadi kari ayam simple

memon goreng kobis cina ngan fishball panjang


Pandai tak memon buat kejutan, yeah yeah  yeah tepuk tangan, la tadi memon lupa suruh kengkawan bukak mata pandang atas  letak tangan  kat dada. .

Tuesday, March 27, 2012

Andai masa boleh diputar semula, pasti aku tak akan jatuh cinta ngan simerah ni ...arghhhh malas nak fikir..

Arghhhh, memon pasrah, tidak redho sama sekali, redho tu ikhlas , pasrah tu menyerah kengkawan , andai masa boleh diputar semula  confirm semalam memon tak ke pasar malam. Memon bukan nak bikin kecoh, memon cuma nak luahkan apa yang terbuku kat hati , hanya kengkawan blogger je yang sudi dengar luahan hati memon selain dari family memon. Maaf ye , andai luahan hati memon ni buat tekak kengkawan rasa mual, loya menyampah .

Berbalik pada cite asal , masa pegi  pasar malam, suami memon tunggu kat motor je, memon ngan Firdaus je gi menjelajah pasar malam. Masuk je pasar malam, memon terus beli sayur ngan ikan bilis, jalan tak sampai 1/2 meter jumpa orang jual asam , memon beli sikit asam untuk suami, memon nak belikan Firdaus bisekut , dia tak nak plak. Semenjak Firdaus masuk sekolah ni dia kureng sikit makan. Selera makan Firdaus tak cam dulu, sejak sekolah dia kureng sikit makan. Mungkin dia nak diet kot, nak kurus cam kawan -kawan  dia kat sekolah .

Habis menjelajah bahagian sayur ngan asam, memon ngan Firdaus gi bahagian makanan plak. Sampai kat gerai jual isi ayam ngan kepak panggang, dari gerai tu  memon nampak suami memon mengunyah sesuatu, memon syak dia makan isi ayam panggang ,  memon guna bahasa isyarat tanya apa yang dia makan, dia tunjuk lidi pencucuk,  sah lah dia makan isi ayam panggang. SEUMUR HIDUP memon belum pernah lagi beli panggang panggang ni  kat pasar malam, banyak kali gak Firdaus merengek suruh memon beli setiap kali memon ke pasar malam, memang memon tak akan belikan sebab memon tak suka ngan makanan yang berkaler tiruan  ni. Entah kenapa semalam memom cam kena pukau ,  Firdaus mintak beli  terus memon belikan. Setahu  memon dolu dolu  dorang panggang kepak ngan tongkeng je, sekarang ni  dah berbagai-bagai dorang panggang.  Masa memon belikan Firdaus isi ayam panggang tu, dari jauh suami bagi tau  dalam bahasa isyarat  tak bagi memon beli, nak wat cam mana memon tak berapa nak faham bahasa isyarat dia.pasrah je lah

Siap  beli barang semua ,  memon pegi kat motor suami. Memon nampak kat belakang motor  bersepah-sepah kulit  ayam  kaler merah.. "Tak de sivik langsung,"  memon  kata dalam hati. "Sapa suruh beli isi ayam tu lagi , dah cukuplah yang saya beli tu,  nak muntah  kulit  lebih banyak dari isi," rungut suami memon. "ohhh awaklah buang kulit ayam tu, "  memon debik sebijik   belakang suami. "seumur hidup saya tak pernah lagi  beli sipangang tu , kenapa plak awak beli?"  memon  tanya tanda  konpius.  "saya nampak   3 orang budak pompuan  duk mengcangkung sambil makan  isi ayam panggang kat tepi longkang tu , dorang makan  cam sedap je, tu yang sayang beli."   Memon Istighfar panjang , memon plak belikan Firdaus isi ayam pangang tu sebab pertama Firdaus nak sangat makan, kedua nampak suami makan cam sedap je, dia makan  sampai bibir  dia berminyak .kah kah kah rupanya kitaorang  berdua  tertipu, loya tekak bila teringatkan isi ayam panggang tu. Sumpah memon *bukan sumpah dalam masjid* tak akan beli simerah tu lagi.


Jom layan simerah.........

Simerah bersama Firdaus, cian anak aku sorang ni, dia ingatkan sedap sangat rupanya hampehhhhh

7 batang isi ayam panggang konon *abaikan tangan Firdaus tu*
Hasil dari sebatang isi ayam panggang RM1.20 sebatang, korang tengok sendiri belah kanan isi ayam, manakala belah kiri kulit  ayam. kulit ayam dalam satay masih boleh dimakan sebab kulitnya pendek, kecik  je, tapi yang ni panjangnya berukuran lebih kurang 5 cm , ada berani makan, kalau dia potong kecik ampun lagi ,ni dilipat -lipatnya kulit ayam tu kemudian dicucuk pada lidi pencucuk.
kulit ayam hasil dari 7 batang isi ayam panggang



hanya dapat banyak ni je isi ayam yang terkumpul dari 7 batang isi ayam panggang, sikitkan ,kalau cam nilah punya berniaga garenti cepat kaya.

Nasib baik Firdaus ada beli jagung, kalau idak dia mesti kuciwa.*tangan letak kat dada , mata pandang kat atas*

Memon beli 3 keping murtabak ayam, murtabak pakcik ni terbaek, murah dan sedap.


Sekiranya kengkawan pernah beli simerah ni tolong laporkan pada memon pengalaman kengkawan . arghhhh..............

Monday, March 26, 2012

kalau korang kata bihun goreng chinese style memon tak sedap, nampak gaya korang nak kena baling ngan kayu beluti.


Awal -awal lagi memon dah warning you all, jadi jangan berani nak  cakap yang bihun goreng chinese syle memon ni tak sedap. Belum cuba belum tau , terimak. Semalam memon masak yang simple je, tak de lauk pauk.Memon bercadang nak ngadap bihun goreng chinese style  dari tengahari sampai ke malam, tapi apakan daya memon sangkakan panas sampai ke petang rupanya panas sampai ke malam keesokan harinya baru hujan, jam menunjukkan pukul 6 petang, arghhhhh Firdaus bagi tau nak nasi, memon redhokan diri pegi goreng nasi . Memon buat nasi goreng chinese style je, ikut selera tuan yang nak makan nasi tadi. *ambik tangan urut badan sendiri*

Jom ikut memon masuk dapur

3-4 keping kobis cina hiris halus ngan 1/2 batang carrot dimayang halus.

Bagi mereka yang tak kenal , nilah dada ayam

potong kecik, gaul ngan kicar cair kemudian gaulkan ngan sedikit tepung jagung

6-7 ulas bawang putih cincang


1 tbsp serbuk lada hitam ngan 1 kiub pati ayam maggi atau kalau suka boleh guna stok ayam buatan sendiri-next time ye memon tunjukkan cara nak buat stok ayam sendiri

cara-cara membuatnya

Jgn lupa rendamkan dulu bihun ngan air . Semalam memon goreng 2 keping bihun je, almaklumlah rumah memon  tak ramai orang..

1)Tumiskan bawang putih cincang hingga layu dan naik bau ketepikan ditepi kuali(campurkan minyak tumisan ngan sedikit minyak bijan)
2)masukkan isi ayam , kacau hingga separuh masak ketepikan ditepi kuali
3) masukkan carrot diikuti ngan kobis cina tadi, kacau sedikit kemudian ketepikan ditepi kuali
4)Tumiskan sekejap 1 kiub pati ayam maggi(pecahkan ).
5)pecahkan dua biji telur , kacau hingga garing sepenuhnya
6)Masukkan bihun , kacau hingga bihun jadi lembut, guna api sederhana, Bila bihun tadi dah lembut, buh sedikit kicap cair sebagai penganti garam , akhir sekali titiskan 3-4 titik minyak bijan . Kacau sekejap, buhkan serbuk lada hitam, kacau sekata ,angkat dan sedia dihidang.

Nah , jeng jeng ni dia bihun goreng chinese style

Cam nilah suami memon suka, nasi goreng ngan bihun goreng chinese style yang tak berapa masin, nanti kalau nak rasa masin, masa makan suami curahkan kicap cair kat nasi atau bihun tu. Buat pengetahuan korang kebanyakan orang cina tak suka buh banyak garam dalam masakan.

Bila dah berkahwin ngan orang cina, memon kenalah belajar guna kicap cair untuk mengantikan garam. Suami galakkan memon guna kicap cair,terutama bila memon masak yang bergoreng-goreng. Garam susah nak hancur dalam masakan katanya suami memon. Memon akur je ngan kata-kata dia tu, nak cium bau syurga kena dengar cakap suami . Memon! memon! memon! takut mati, cium bau syurga nak plak.

Nasi goreng chinese style

Dah tak berapa suka sangat orang ambik gambar dia sekarang ni, almaklumlah dah besar.

Sebelum menutup cerita hari ni , memon teringin sangat nak tujukan lagu Dendam dalam diam nyanyian Nora pada madu -madu yang ada kat luar sana .Dahulu kala lagu ni menjadi salah satu lagu feveret memon . Buat madu madu diluar sana dendam dalam diam tak baik dik, kelak merosak diri sendiri, bermadu tu pilihan sendiri kenapa perlu menyesal.

Dendam dalam Diam

Dalam manisnya madu
Terselit juga pahit hempedu
Madu manis padamu
Pahitnya sungguh bagi diriku

Suka atau pun tidak
Aku terus memendam rasa
Ingin sekali aku pergi bawa diri
Tapi ke mana arah
Rasanya sudah tak kuasa lagi
Persoalan inilah yang silih berganti
Hidup bersama bayangan saja
Oh indah hanyalah khabar
Bukan yang sebenar

Dendam di dalam diam
Bagaikan api membakar sekam
Senyum dalam paksaan
Sekadar lindung kedukaan ku

Sebenarnya memon sendiri tak dapat tangkap apa yang dalam  fikiran memon , apa relevannya bihun goreng chinese style ni ngan madu, cam ni punya orang pun ada dalam dunia ni *ambik tangan tepuk dahi sendiri*

Memon suka Ultraman ngan Power Rangers

Cite memon pendek je hari ni, sebab ada orang tu dah take over cite yang panjang lebar. Bila dah baca cite yang panjang lebar, otak memon tetiba je beku, hilang idea nak buat cite panjang. *letak tangan kat dada mata pandang ke atas*

Kalau undang-undang tu diujudkan hanya memberi keuntungan pada sebelah pihak sahaja , dah tentu tentu memon membantah. Bak kata suami memon, undang-undang tu diujudkan untuk dilanggar.#dahsahgansterkampungdusun#  Zaman memon kecik sampailah ke zaman persekolahan dan sampailah ke hari ni , memon kuat memberontak, memberontak memon bersebab. Memon dah fikir masak-masak , mulai dari hari ni memon akan bawak bekal ke tempat keja.

Dalam hidup memon tiga perkara je yang lepas memon  buat , memon rasa memon  hipokrit gila gila.

1)wish good morning ngan bos di tempat keja-memang jaranglah nak wish-kalau wish cikgu memon tak kisah sebab cikgu bagi memon ilmu
2)terpaksa menyambut salam tangan lelaki Islam yang bukan muhrim, hati memon mulalah meyumpah seranah-kalau yang bukan Islam memon maafkan sebab dorang tak tau. memon tak delah alim sangat, cuma memon rasa kekok tak biasa.
3)terpaksa membalas  good morning dari orang Islam.

Pendekkan cite memon hari ni : )

memon punya

Kak limah punya

Pemberontak kedua seorang pemakan cili api tegar.






Cili api kampung & cabai burung ; Memang patutlah memon gelarkan perempuan ni bizibody, Pagi lagi dah sibuk nak ambik tahu kat mana orang parking kereta . Kecik-kecik lagi dah bizibody tak sesuwai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina