Tuesday, September 29, 2009

Kronologi sebelum birthday girl Noor



malam tadi aku buat preparation nak sambut birthday girl noor pada 30/9/09 yg ke 3X.Party dijangka akan diadakan pada tengahari esok. aku masak ayam kampung rendang ngan pulut kuning. Kat atas ni gambar pengacau tegar. Selagi baju dia tak basah lencun, atau aku baling ape ape sampai pecah, selagi tu dia tak berhenti mengacau. aku ni memang garang sikit.aku kan mak.






Muka riang sebab dapat membuat aku marah sehingga bekas kucing makan aku baling sampai pecah.takkan aku nak baling dia plak. Firdaus nampak aku baling bekas tu sampai pecah, dia kata, tuhan marah sebab aku marah ngan kucing.



ni dia pulut kuning ngan rendang ayam kampung. layan gambar kat bawah ye. sebab entry rendang ni aku rasa dah pernah tulis dulu masa harijadi firdaus.



Aku buat basah-basah sikit , sebab nak cicah ngan pulut kuning tu.










cili kering ngan cili api mesin. kali ni layan pedas sikit, sebab nak bawak kat tempat keja.



lengkuas, serai, halia, bawang putih, dan merah mesin. biar banyak, nanti kuahnye dapat banyak sikit.




ayam kampung 2 ekor.




pulut kuning rendam 4 jam, baru aku kukus.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina