Saturday, June 20, 2009

Coret-coret di Genting Highland



Mulanya memang tak kemana hari sabtu tu. Atas permintaan sekecik tu. Anak aku yg perempuan tu terpaksalah mengikut kehendaknya. sekolah pun cancel. sebelum ke Genting , perut kena isi dulu. Ari tu aku masak ikan campur goreng sambal. ikan campur tu cencaru campur senangin.




cili padi dan cili masak ditumbuk ngan garam. Makan ngan tempoyak.







Bayam goreng.



Pukul 2.30 petang baru nak berangkat. anak aku siap bermake up bagai , jadi pukul 3.30. ni pun alah-alah artis"no picture please" .



no picture. tapi tapak tangan je halang muka pandang kamera. semua tiru afis , tutup muka bila bergambar.



afis yg mula dulu. dia artis, dia kate no gambar. sorang aksi mcm ni, semua ikut.



perjalanan bermula 3.30 petang. cuaca elok je. kita orang tak naik cable car. jimatlah sikit. nasib baik anak aku yg sponsor.



Hijau jgn tak hijau. tajuk blog aku kan hijau. ni kat bawah lagi.



ni dah kabus dah nak sampailah tu.



ni dah sampai. gambo aku ni banyak berterabur. maaflah tak pro sangat.



kalau pegi hari sabtu memang ramai orang. tahulah semua nak pegi casino. aku tak bawa juta-juta, kalau tidak aku pun pegi. ni pun bajet kecik je.



Apa-apa pun sebelum sampai sessi bergambo memang wajib , terutama budak 2 orang ni sama naik je.






dicuss dulu mana nak pegi.



naik tangga pun sempat nak bagi pose maut.



tengah tunggu nak beli tiket masuk. kita orang pegi indoor je. semua taukeh sponsor. aku kan dah sponsor makan tengahari bersama ikan sambal dan tempoyak






sebenarnye gambar ni kat luar tempat permainan tadi, tadi mak terlupa plak.. aksi manja sedang memetik bunga. aku sebenarnye nak tangkap gambo bunga je, tapi ade org menyelit plak.



ni aksi pasangan yg selalu bercekau. kadang-kadang aman , kadang-kadang perang.


Sikecik tu mesti menyelit.

mula kita orang tak nak masuk main .tapi sekecik menunjukkan muka ala-alah simpati, terpaksalah masuk.





sekecik mengintai lagi.








bunga lagi.


ni tolong memang aku tak berani. Afis je berani.



Afis mengusik sikecik.

tak habis-habis dengan peace.









tangan tunjuk peace, walaupun takut.


sukenye dapat main.


bab ni firdaus mengeletar, terus mood suke dia hilang. lalu situ je dia menangis. ape taknye, red indian celup ni buat gempak je, asyik nak mengeluarkan api je dari mulut.



kat sini kena naik sorang-sorang je , mak bapak tak boleh masuk. muka control, nak nangis tapi tak jadi. bila bende tu dah jalan tak jadi nangis.



kan aku cakap, bila dah jalan muka dah tukar happy.


mula-mula takut. tangan nak angkat pun tak berani.peace tetap peace. tapi peace dia bengkok sikit.



bila kereta tu dah jalan baru lega sikit.







ni memang aku takkan naik. tapi kalau ada org offer aku sejuta naik tu, aku fikirkanlah.



tak dapat nak aku gambarkan kalau aku naik. trauma seumur hidup aku.


ni kat tempat jual coklat berry. boleh tahan jugak harge coklatnye walaupun produk malaysia.






perut dah berkeroncong. Marry Brown jadi pilihan.masing-masing muke dah toye, sebab dah lapar. habis tu kat dalam sane burger satu RM5, terkejut beruk aku, afis lapar terpaksa aku belikan satu berger nak lapik perut.

mata dah malap masih nak buat peace.



aksi-aksi hip hop.


sarung kepala mcm sempudal tu hargenye RM20.mcm serkup nenek aku je.kalau kat sane tak de yg murah. masing-masing gilir-gilir pakai nak bergambo.


ni wahyu budak kerje kat Marry Brown. sempat jugak anak aku berkenalan ngan dia.



Si wahyu ni mula -mula malu nak bergambo, bila aku kate anak aku artis korea, cepat je dia datang.tinggal pinggan mangkuk semua.










ni kat rumah hantu. ada beruk tersangkut atas bumbung plak. aku malas masuk. bukan ape takut sebelum dia orang sergah aku. aku sergah di orang plak. aku plak yg jadi hantu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina