Friday, July 29, 2011

Thank you Allah SWT

Salam hari Jumaat..............

Cian blog dapur ni, dah dua hari tak update. Baru dua hari aku dah rindu ngan blog ni sebab terlampau sayang ngan blog dapur ni sebab blog ni anak sulung dalam family cik ina do do cheng.

Tak nak bebel panjang-panjang, baru sekejap tadi aku mengupas dragon fruit hasil dari ladang 3 hektar , buahnya dah banyak kali di export ke papua new guenie.Syok je korang baca ye, kalau syok sila percaya. kah kah kah



Lihatlah doniya bukan aku, tapi kawan ku yang cantik manis bersama dragon fruits kaler putih yang manis sangat.



Sebelum ni hasil ladang 3 hektar tu isi kaler merah, oleh kerana berkat bulan ramadhan lagi 2 hari ,kali ni dapat isi kaler putih plak.



Belah kiri isi kaler putih, manakala yang kanan isi kaler merah.

Hanya kulit je aku boleh tunjuk kat korang, perbezaan dragon fruit isi kaler putih dan merah.



Hasil dari ladang sebelum ni kaler merah.



Lihatlah doniya Dragon Fruits isi kaler puteh bersama merah.(kurang pasti tu merah ke apa?)




Tuan punya ladang sentiasa meningkatkan mutu Dragon fruits yang nak diexport. Bagus lebih sikit kerja. Sekarang ni dia berada di Papua New Guenie merasmikan ladang ciku yang baru bukak. Apa kejadahnya nak tanam buah ciku kat papua new guineikan.



PA tuan punya ladang sedang bebesar hati memberi kata-kata aluan.




Akhir kata sila bergembira ngan cerita ladang 3 hektar dan dragon fruits yang di export ke papua new Guinei.





SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YANG MULIA. BERBELANJALAH NGAN BERHIKMAH.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina