Friday, August 6, 2010

Brown sugar




Dah lama tak buat muffin pisang.Tapi semenjak bisness muffin pisang ni come back balik.sekarang aku dah tukar gula castor kepada brown sugar.Aku rasa buat muffin pisang, lebih cantik guna brown sugar.Nampak jadi keemasan warna muffin tu .





resepi cam biasa (boleh dapat lebih kurang 15 ketul muffin pisang )

A)Gaul bahan dibawah dalam satu bowl besar

1) 350 tepung gandum + 2 teaspoon baking powder ngan 1/2 teaspoon baking soda.
2) brown sugar 120 grams
3)secubit garam





B)masukkan dalam bowl dan kacau sampai sekata.

1)125 gram butter cair
2) susu cair atau freh milk 100ml
3)telur 3 biji






tamak punya pasal, letak pisang sampai 7 ketul.pisang diramas.kemudian tuang kedalam bahan B.Gaul lagi sampai sekata.




Tuangkan bahan B dalam bahan A.Gaul sampai sampai semua bahan jadik sekata.




Bubuh adunan tadi separuh dari sarung kertas.Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit.



cam mana okey tak muffin pisang.


korang suka muffin ke cup cake?

muffin , cup cake tak suka sebab ada icing
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina