Sahur pagi tadi aku bangun pukul 4.30 pagi.Ikan memang aku dah awal-awal turunkan.Cuma kopek dan bersehkan , apa yang patut. Isi ikan jenahak aku masak sweet and sour, ngan bendi goreng.
1) 4 biji bawang merah dihiris
2)udang kering
3)sedikit serbuk cili
bendi dikerat 3 dan serong
Tumis hirisan bawang merah sampai naik bau.kemudian masukkan udang kering bersama bendi tadi.goreng sampai bendi separuh layu.last sekali, masukkan pulak serbuk cili ngan sos tiram.perasakan ngan sedikit gula.
bendi goreng ngan udang kering.
1) 1 labu bawang besar dihiris
2)tomato 1 biji dibelah baji
3) sos cili(ikut suka)
1) isi ikan digaul ngan kicap cair
2)tepung jagung
Isi ikan yang dah siap digoreng
Tumis hirisan bawang besar ngan tomato sampai layu dan naik bau.
Masukkan sos cili.bubuh sedikit garam ngan gula sebagai penambah rasa.Last sekali masukkan isi ikan tadi.Kacau sekejap dan angkat.
isi ikan masak sweet and sour.
saja je nak tempek gambar simontel tengah makan durian.
KORANG ADA PENGALAMAN TAK?, BUKA PUASA MINUM AIR PAIP.BAIK KORANG CAKAP ADA KE TAK?
aku ada, sambil mandi minum air paip, masa tu sekolah rendah.