Tuesday, May 11, 2010

Jiwa kacau.....goreng sambal ayam


harap kucing besar baca entry aku, supaya dia sedar, tak payah keluar lagi untuk mesin kertas.

Boss aku tu cam tahu-tahu je aku nak menjelajah blog korang pagi-pagi.dia mulalah buat-buat mesin kertas kat belakang tempat duduk aku ni.Jangan sampai aku lempar mesin kertas tu. korang tengok, kerusi aku kat situ.sekejap-kejap kucing besar keluar nak mesin kertas.jangan sampai aku mesin badan dia masuk dalam tu.cam mana aku nak update blog dan nak jawab komen.tulah aku suruh korang click nuffnang aku, cepatlah aku kaya, dapat beli laptop kat umah.duit nuffnang aku baru RM2,000, je.mesti bengkak je hati korang dengar.itu hanya mimpi je hari tu.kwang kwang

Malam tadi punya menu.goreng sambal ayam, tapi sambalnya sikit je.2 3 menjak ni jiwa aku kacau.




sos cili, cili mesin ngan 4 biji bawang merah ngan bawang besar potong besar-besar.





Ayam goreng dulu.jangan goreng keras sangat.




Tumis cili mesin tadi sampai naik bau.kemudia letak sos cili.tak payah letak asam jawa lagik.sos cili dah masam.letaklah gula ngan garam, ikut citarasa sendiri.Kalau kering, tambah sikit.




last sekali letakkan ayam ngan cili bawang besar.




Nah jiwa kacau punya sambal ayam.




hendsomekan dah potong rambut.jiwa kacau layan sambal ayam.khe khe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina