Thursday, July 29, 2010

Diet

Kisah diet, bukan kisah aku yang tengah berdiet, tapi simontel ni yang kena diet, sebab dah overweight.dia ni jenis kalau tak dapat makan nasi, angin meroyan dia datang.Mulalah mengamuk tak tentu pasal.nak nasi nak nasi, sambil menhogah-hogah tong beras.Sejak kebelakangan ni aku sibuk sikit, jadik aktiviti masak berkurangan.kalau masak pun pada hujung minggu.Jadik ari tu pergi giant, aku beli stok makanan untuk simontel.



Corn flakes ni permintaan dia sendiri.kononya, pagi-pagi nak breakfast cornlflake campur susu.



Semangat diet. kwang kwang





Hash brown ni memang peberet simontel.




goreng untuk makan malam.dia makan sekeping je.





Roti untuk dimakan ngan filet ikan.




Fish filet ni sedap, nak beli lagi sebab dah habis.




Bakar boleh, goreng pun boleh.





Belah roti, taruh filet ikan dan daun salad ditengah.letak sos ngan mayonis sedikit.




Apalagi ngaplah.Firdaus semangat diet mengusai diri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina