Wednesday, July 28, 2010

Salah jodoh

Korang ingat aku pernah cerita pasal mencari jodoh kat sini. Hari aku nak cerita pasal salah mencari jodoh, iaitu cerita pasal masak, tapi bukan aku yang masak, laki aku.Aku malaslah nak campur, kalau laki dah masak dapur .Biarkan dia menunjukkan kehandalan memasak dia.masak simple je, masak maggi ngan telur dadar ciptaan dia sendiri.kwang kwang





cam biasalah , kalau laki aku masak dia kasi hancurkan mee tu.Senang katanya simontel nak makan.




Lelaki suka sangat tak berbajukan.tu yang kena pakai baju hijau tu.serius memasak, aku tak nak kacau.



tunggu kuah mendidih baru masukkan mee .



Dah siap untuk dimakan.



Simontel tengah khusyuk makan.





Ini yang best aku nak ceritakan pada korang.aku ada nampak, laki aku ambil blender.tapi aku tak syak apa-apa.Lepas tu aku tengok dia masukkan 3 biji telur , bendi potong kecik-kecik ngan tomato dalam blender.sambil tu dia tanya aku, nak gebukan telur cam mana?.Aku cakap, blend je.Dia pergi bubuh kicap cair, lepas tu dia blend.Dia ambil non stick pan, dia masak telur tu.




Hidangan ala barat konon.saja try resepi baru, kata laki aku.Dia tegur , kenapa aku ngan firdaus tak jamah telur ala-ala western dia.Aku jawab, awak cuba makan dulu.kalau okey , saya ngan montel akan makan.Lepas laki aku cuba telur western tu, dia terus mengeleng kepala, tak pernah dia trauma cam tu.aku tanya kenapa?(sambil tu aku tersenyum ala-ala kambing).ceh telur dia cam berlendir je.sumpah trauma betul rasa telur tu.kenapa awak senyum , tanya laki aku.Malas nak cakap, memanglah rasanya jadik cam tu, kalau sayur bendi nak campur dalam telur, kenalah goreng sikit, barulah okey.Jawapan kena campaklah telur.LAST-LAST SIAPA YANG KENA MAKAN TELUR WESTERN TU?.

V
V
V
V
V
V
V
V
V
v
V
V
V




Kucing pun tak nak makan.itulah apa-apa hal pun kena minta pendapat bini dulu .last-last kena aku gak, goreng telur dadar lagi.


BAGI YANG BERSUAMI PERNAHKAH ANDA MENGALAMI SITUASI, LAKI NAK TUNJUK TERROR, TAPI LEPAS TU JAWAPANNYA HAMPEHHH?KWANG KWANG
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina