Buat Donut, donut, dapat menguji tahap kekuatan tangan sendiri.
Perkara paling utama
1)Dalam bowl besar -Bubuh 1/2 kilo tepung gandum gaul 1/2 tbsp baking powder, kemudian gaul ngan yeast kering mauripan (yang dah dicampur ngan air)
2)pecahkan telur sebiji
3)masukkan 2 sudu besar susu pekat
4)masukkan 2 sudu besar majerin
5)1/2 tsp garam
6)air (tuang sedikit demi sedikit sehingga cukup)
Uli doh hingga lembut.
Bahagikan kepada 2 bahagian.Biar selama 20 minit.
Canai , terap ngan mengunakan acuan donut.
Biar lagi selama 20 minit. Goreng dalam minyak yang panas , sehingga keperangan.
Gaul donut ngan gula castor.
Selepas semua siap, ujian harus dilakukan ketas Donut.
Isteri Profesor Badang dong di Makmal
Senyum tapir : Kurang suka Donut yang dijual di kedai kek atau pasaraya, rasa tekak loya kalau makan , sebab donut dia cam ada banyak minyak.