Hujung minggu lepas aku sibuk menyiapkan tart nenas sempena tahun baru Deepavali.Bukan aku yang sambut tahun baru Deepavali, ini tempahan dari Samy Vellu. Dah lama dia booking, dari tahun baru Deepavali 2009. Baru dia dapat merasa tart nenas aku ni.
Puaslah hati Samy Vellu dapat makan tart nenas ni.
Hari sabtu masak ikan cencaru sambal, nama pun sibuk.Lupa nak sebut , bukan tart nenas je, cheese tart pulak diorder oleh karam singh.
Goreng Taugeh campur sawi.
Ikan kembung kicap.
Goreng sayur terung resepi mak mertua
Bawang putih cincang ngan ikan bilis
terung panjang belah dua ngan potong nipis.
Tumis bawang putih ngan ikan bilis sampai naik bau. Masukkan terung tadi.goreng sampai sederhana layu.Masukkan sos tiram.Bila nak angkat, letak air sedikit.
Orang cina suka goreng terung cam ni, sebab boleh mengekalkan kemanisan terung.
Senyum tapir : Blogger diva tempoyak tu, mesti tak makan semua ni, kolestrol banyak.