Monday, May 23, 2011

Blueberry cheese tart



Blueberry cheese tart





1)Sediakan acuan, terpulang yang kecil atau besar .




2)Adunan doh untuk buat shell

1)Tepung gandum 300 grams
2)250 majerin/butter
3)2 biji telur
4)icing sugar 100 grams
5)1/2 tsp garam
6))beberapa titik essen vanilla
7))sedikit pewarna kuning telur


Putar majerin/butter ngan icing sugar .Lepas tu bubuh telur sebiji demi sebiji sambil memutar .Bubuh pewarna kuning ngan essen vanilla. Last sekali bubuh tepung gandum. Paling elok doh jangan terlalu keras.



Tekan doh tadi dengan tangan ke dalam acuan. Cucuk sedikit dengan perlahan mengunakan garfu kat dalam shell.

Bakar dalam oven pada suhu 180 celcius selama 25 minit.

3)Adunan cheese

1)Cream cheese 250 grams
2)icing sugar 50 grams
3)telur sebiji
4)beberapa titik essen vanilla
5)tepung jagung 1 tbsp


Putar cream cheese ngan icing sugar sampai kembang.Bubuh telur sambil memutar.Jangan lupa bubuh sedikit essen vanilla.Last sekali bubuh tepung jagung.

Paipkan cheese tadi dalam shell yang dah di bubuh sedikit bluberry jem. Celorengkan sedikit atas permukaan cheese tadi ngan blueberry jem.

Bakar pada suhu 100 celcius (api bawah) selama 15 minit.


Pesanan penting : Berat tepung bergantung pada cara induvidu masing-masing membancuh bahan-bahan tadi. Berat bahan lain tak de masalah kalau nak tiru bulat-bulat.

SELAMAT MENCUBA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina