Tuesday, April 6, 2010

My MIL recipe (Ayam goreng mencongkam)



bawang putih ngan halia tumbuk hingga lumat


Selalunya ayam goreng ni , MIL aku goreng masa Chinese New Year.Resepi dia senang je. Nama mencongkam tu aku yang cipta. okey kalau ada org yang dah pernah letak nama ayam mencongkam tu .please dong jangan saman , sebab aku rasa aku yang cipta perkataan ni.




gaul bahan tumbukan tadi kedalam ayam yang dah digaul ngan tepung jagung , rempah kari ngan garam.perap selama 30 minit. kalau korang nak sedap lagi cukupkan sebulan.kwang kwang kwang




okey ni hasil perapannya.




Panaskan minyak dulu, baru gorengkan ayam tadi.




okey ni lah hasilnya resepi ayam mencongkam.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina