Friday, January 28, 2011

Sapa yang terror?

Semenjak berkenalan ngan Restoran AK Din, minat aku pada kari ikan semakin menjadi-jadi. Kalau makan kat situ wajib ambik kari ikan tenggiri(kepala, ekor ngan isi sekeping), ayam goreng seketul(Firdaus punya), sayur kobis hancur(style mamak atau India, kalau masak sayur, mesti goreng sampai lebam ngan bubuh serbuk kunyit)

Lepas kejadian negro mengamuk di situ, suami pulak jadi Hang Tuah, layanan dari tauke ngan pekerja restoran, bila makan kat sana amat menjengkelkan. Sehingga nak bagi duit balance pun siap tundukkan kepala. Doniya doniya, sekali kita buat jasa, disanjung bagai nak rak, cuba ko buat silap sikit, sampai mati pun orang ingat.

Makan malam



Kari ikan tenggiri sedap sangat. Bau kari kat tangan, sampai esok pun ada. Aku ni bab masak kari belum pass lagi. Teringin nak masak kari, rasa cam kat restoran ni.



Pinggan besar senang nak makan.



Nasi ni aku kongsi ngan Firdaus.



Sayur kobis versi goreng sampai lebam.




Apa kena ngan dia ni, datang dia punya angin, ayam goreng makan sekali ngan mentos.



Muka budak nakal.


Senyum tapir : Sapa yang terror masak kari ikan, bila makan ada tinggal bau kari kat tangan, minta tolong bagi resepi ye.Terima kasih

Jangan ikut sangat

Advertisements

anak-anak cik ina