Tuesday, September 13, 2011

Tak percaya cinta

Selamat tengahari cikgu................

Lega perut dah kenyang makan nasi ngan sambal telur.Dah kenyang baru boleh sembang-sembang. Lebih lega bila dapat buang komen anonymous tu, ntah kenapa terasa lapang je dada ni. Bagi nak membako dada anoy tu dengar pesanan maut ni "suka hati akulah nak cerita apa pun sebab ini blog aku bukan blog ko". Kalau tak cukup nampak pegi pakai cermin mata .Hati kalau tak busuk tak boleh ke?, dah lama hidup ye. Kalau rasa dah tak suka nak hidup lama, panjat pokok kelapa sampai atas, lepas tu terjun.

Kalau sianoy tu betul  ikhlas nak mengomen tak pe, tapi kerap sangat komen dia yang menyerlahkan kebusukan hati, ketidakpuasan hati dan seangkatan dengannya pada blog ni. Tak pe nasib baik aku amalkan prinsip orang baling tahi, aku baling bunga, wah hebat hasilnya, berpasu-pasu bunga aku dapat(duit iklan).

Petang semalam lepas balik keja terus makan kat luar . Order tomyam , kailan goreng ngan nasi putih 2 pinggan je , sebab  Firdaus tak nak makan katanya. Aku paksa gak dia makan, nanti balik rumah tak payah  nak masak nasi ngan lauk pauk bagai. Dekat nak separuh nasi gaul kuah tomyam ngan kailan goreng ikan masin habis dia makan.Habis tu aku cam mana, pandang je sambil kesat air liur..

Sebelum balik cari tempe kat kedai runcit , kononnya nak buat sambal ikan bilis tempe goreng cili.Jangan marah tempe lagi...............

Lebih kurang kat kul 11 malam, aku tengah sibuk  mengoreng tempe, Firdaus plak jalan-jalan cari pasal nak makan nasi lagi. Aku plak kemalasan nak basuh periuk nasi, lepas tu kalau masak nasi sikit cepat plak berkerak . Apalagi mengukus nasilah jawabnya.



Firdaus cari ulat nak makan kalau tak dapat makan nasi.geramkannnn



nasi kukus dah masak.


Muka puas hati dapat makan nasi akhirnya bersama telur goreng & tempe/ikan bilis goreng.



Inilah hasil tempe /ikan bilis goreng semalam.sila muntah ye, dalam minggu ni je dah 3 kali cerita pasal tempe goreng. Tempe goreng ni boleh buat backup food. cam tak pernah dengar je perkataan tu.



Pagi tadi masak telur sambal campak-campak. boleh. Balance sambal dalam kuali gaul ngan nasi, nak bagi kak limah.ambik ko makan ni je.Ekonomi hujung bulan ni cam tak berapa baguskan sebab dah banyak habis duit mengelilingi eropah raya hari tu. paham-paham sudah, sila bawak bekal.



Kacang panjang goreng , simple je goreng ngan bawang putih campur ikan bilis.



Sambal telur versi hujung bulan.



Abaikan tajuk cam orang kecewa cinta, tapi sebenarnya idak saja nak mengenang Liyana Jasmay artis kesayangan. Liyana jangan lupa kalau nak ambik backup dancer panggil cik ina ye, boleh gak tambah wang saku.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina