Tuesday, February 1, 2011

Diary pancing

Hari tak ni de cerita , sekadar tempelan ikan yang suami dapat masa memancing pada hari sabtu . Dia pergi petang sabtu sampai petang minggu, bersama Vernon geng pancing. Masa tu kan hujan turun tanpa henti, suami aku pun memancing tanpa henti kat laut. Dia ni kan brutal, mana kira semua tu. Cian, dia tak dapat tempel gambar masa tengah memancing kat blog dia, handphone dia tak de bateri. Gambar kat bawah ni pun blur sikit, sebab guna handphone lama .



GT orang kaya kalau depat ni selalunya buang balik kat laut, gua miskin makan je.



Maaf , cekci sikit suami aku ni, baru balik dari memancing, habis basah lencun. GT (5 1/2 kilo ngan Jenahak(3 kilo).




Aksi tengah membersihkan sisik ikan.







Suami aku kalau siang ikan menyeramkan , kalau tengok, ganas.



Lupa cakap, dapat ikan merah(2 kilo) gak.







GT sedang dalam proses penyiangan.






Best tengok masa tengah keluarkan perut ikan.



Biasalah perasmian Firdaus makan dulu. Nak buktikan ikan GT pun sedap, isi kenyal.



Isi GT putih, kalau tangkap terlalu besar pun tak sedap, isi jadi liat.


Senyum tapir : Sekarang ni musim orang cina ke laut, sebab dorang nak cari lauk untuk makan besar Chinese New Year tak lama lagi. Ikan pasar pun harga mahal sekarang ni, dengar orang cakap.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina