1)oat di bakar dalam oven dalam suhu sederhana , sampai bewarna perang.
)Tepung gandum -350 grams
2)3 teaspoon -baking powder
3)1/2 teaspoon soda bicarbonate
4)125 grams -butter
5)80grams-gula
6)1/4- garam
7)fresh milk-250ml
8)1/2 mangkuk raisin
Step pertama
1)masukkan dalam bowl tepung gandum, garam, gula, baking powder, dan soda bicarbonate gaul sebati.
step kedua
1) potong buter kecil- kecil
2) masukkan kedalam tepung tadi
3)gaul sampai jadi macam serbuk roti
Selepas dah jadi macam serbuk roti tepung tadi, masukkan raisin , fresh milk, oat panggang .gaul sebati semua bahan.
Simontel tukang sibuk
Kali ni aku bentuk sendiri ngan tangan bulat-bulat.sapukan egg wash kat atas scone sebelum bakar, supaya nampak berkilat.
Bakar pada suhu 200 darjah celcius dalam masa 25 minit.
Oat raisin scone , best cicah ngan jem ,cream ataupun teh.