1)Tepung gandum -400 grams
2)3 teaspoon -baking powder
3)1/2 teaspoon soda bicarbonate
4)100 grams -butter
5)90grams-gula
6)1/4- garam
7)250ml -whipping cream Atau sour cream
8)raisin-ikut suka
9)sedikit kulit lemon disagat
step pertama
1)masukkan dalam bowl tepung gandum, garam, gula, baking powder, dan soda gaul sebati.
step kedua
1) potong buter kecil- kecil
2) masukkan kedalam tepung tadi
Gaul perlahan-lahan sampai jadi macam diatas.Tolong jangan uli tepung tu.
Selepas dah jadi macam serbuk roti tepung tu, masukkan raisin ngan whipping cream.gaul sebati semua bahan.
Selepas tu bentukkan macam diatas, setebal 2 atau 3cm.letakkan adunan tu diatas tempat yang telah ditabur tepung.Terpulang kepada cara masing-masing, sama ada nak tekap dia ngan bentuk bulat atau buat cara cam aku, potong ngan pisau.
susun macam kat atas diatas dulang pembakar yang dah ditabur tepung gak.Simontel tu tengah mengacau.
Bakar pada suhu 200 darjah celcius dalam masa 25 minit.
scone yang dah siap dibakar. Seelok-eloknya dimakan terus.
Muka happy simontel dapat makan scone.Scone sedap dimakan bersam jem atau cream.Jem plihan aku, semestinya st dalfour perasa peach less sugar.