Friday, July 20, 2012

Jay jay ngan Jaya Jusco memang tak de kaitan.





Hajat hati nak minta peti kecemasan cam ni  tapi tak de peruntukan *nak mampuskan*

Tengahari tadi aku ngan ratu kebaya  temankan kawan opis  pegi beli first aid kid kat area Pandamaran.Lepas membeli dan belah kita orang singgah makan kat R&R kawasan  kilang area pandamaran gak . Tempat makan tu  asing bagi dorang berdua tapi tak asing bagi aku, 23 tahun dulu masa aku keja kilang Perabot Perangsang Delima hampir setiap malam aku makan kat situ.

Bila nengok harga makanan masing -masing terkejut tak expert sebegini murah  dah lah murah sedap plak macam tak percaya je  lebih kurang  RM4.50 sorang  makan  termasuk air,  kat kedai makan area kampung pun tak de sebegitu murah. Aku lagilah terkejut  harga makanannya tak jauh beza ngan  harga  23 tahun dulu *alangkah bangkainya kedai makan yang sedia ada di luar sana*


Dalam perjalanan balik ke ofis dalam  kereta  macam-macam gaklah  yang kita orang ceritakan  termasuklah cerita -cerita masa  zaman aku  sekolah 


Aku :  ingat lagi masa aku duk  asrama dulu ada kawan aku ni ambik  abang angkat, muka abang angkat dia  sebijon cam muka Jay jay

kawan aku(sambil mengawal stereng kereta : ye ke

Aku :  dia minat sangat ngan jay jay tu sebab dia pilih abang angkat cam muka jay jay. zaman aku dulu jay jay femes

Kawan aku : heyy  zaman ko dulu   JJ(Jaya jusco)  tu dah ada ke?

Ratu kebaya: umur jay jay tu berapa ye?

Ada sedikit  bangkai  kawan-kawan  aku ni kasihan Jay jay  harus dia terbako kalau dia dengar perbualan ni.

sambung perbualan lagi

Aku : zaman aku dulu jay jay femes . apa lagu dia yang femes tu  apa benda lagu tu........

Kawan aku(bawak kereta ngan berhati-hati) :  rindu bayangan lah bangkai.




The moral of the story

1)zaman aku sekolah menengah berasrama dulu jika diperhatikan ramai pelajar yang cenderung kearah  beradik , berkakak dan berabang angkat .

2)Betapa glamernya  dan meletupnya Jay jay   dari  zaman aku sekolah menengah hinggalah zaman sekarang ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan ikut sangat

Advertisements

Twitter

anak-anak cik ina