Okey come back to aku, aku ni jenis orang yang tak segan nak mengaku kelemahan sendiri. Aku akan sentiasa ingat selagi kita masih bernafas selagi itu proses pembelajaran kita tak akan berhenti jadi kenapa perlu segan nak belajar. Banyak perkara aku kena belajar , salah satunya belajar buat kek la la la apa gelak-gelak ? korang ingat aku terror sangat buat kek , kalau aku terror buat kek , tak kan aku minta resepi kek dari izan . Korang tahu tak dah banyak kek dah aku loyongkan dalam tong sampah .korang tak tahukan. Lagi satu kalau korang nak tahu aku tak tahu nak guna mesin jahit.Banyak lagi benda yang aku tak tahu kalau aku senaraikan kat sini satu persatu sampai esok pun tak habis.
Dahlah tu aku nak cite pasal ikan pecah periuk plak
Ikan pecah periuk ni nampak buruk tapi isi sedap tak nak mampus.(pasal apa plak dah sedap tapi nak mampus)
Cam biasalah asingkan isi ikan dari tulang dan kulit kemudian potong isi ikan lebih kurang 2cm panjang. Gaul isi ikan bersama sedikit kicap cair dan sebiji telur yang dah dipukul.
Gaulkan plak isi ikan tadi ngan tepung jagung
Lepas tu apa tunggu lagi gorenglah dalam minyak panas guna api sederhana
5 sudu besar sos tiram life terbaek
Bahan-bahan tumisan ; Hirisan halia ,hirisan sebiji bawang holand dan hirisan lebih kurang 1/2 cm daun bawang
Tumis bahan hirisan hingga naik bau, kemudian masukkan sos tiram.
Masukkan isi ikan yang dah digoreng, gaul sekata.Bila isi ikan dah sekata bersama bahan yang lain masukkan lebih kurang 300ml air kacau biar sekejap.Sebelum angkat taburkan daun bawang.
Firdaus suka banget ngan isi ikan masak halia .
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU BERSAMA KELUARGA TERSAYANG