Petang semalam balik keja aku terus pegi pasar malam, sampai je pasar malam aku terus sambar sekor ayam , 2 keping murtabak ngan sayur. RM17 sekor tak bagak kata kau ayam tu . Kat rumah aku ni sekor ayam boleh dua tiga kali masak. Aku ngan ayam ni kureng kalau ikan ngan sotong laju sikit . Lega ...aku dah selesai perap sekor ayam , subuh nanti dah tinggal buat apa yang patut je.bijak tak? *matik puji diri sendiri* sekor ayam aku bahagikan kepada 3 bekas jadi dapatlah 3 kali masak jimatkan.la la la
Kita stop dulu cite pasal ayam, aku nak cite plak pasal sos cili padi Delichef yang pedas kebabommm. Dulu masa kawan aku bagitau aku sos cili padi ni pedas banget aku tak percaya aku gelak mengkucing dia (sedap gak menganjing tukar mengkucing.la la la la .Lepas aku rasa sendiri aku mengesahkan yang sos cili padi delichef terbaek dari ladang pedas meletupppppppppppp sampai lidah terjelir.
saper sudi nak membakar ayam seperti aku ni dipersilakan ambik resepi kat sini ye.
Abaikan esbok aku yang bersepah tu. Sila beri tumpuan pada 3 bekas yang bertutup ngan aluminium foil, tu semua ayam yang dah siap perap tinggal nak bakar dalam oven je.Saper yang tak suka bakar guna oven boleh gak gril atau bakar atas dapur gas, kayu api atau dapur yang seumpama dengannya. la la la
Malam tu sempat lagi aku bakar 5 ketui ayam buat juadah makan malam
ko mampu goreng kobis cina + tomato ceri.la la la tedap tau
Firdaus ni bila makan ayam suka sangat suruh aku asingkan isi dari tulang.Tak pelah masa aku ngan ayah dia masih ada ni bolehlah layan perangai mengada -ngada dia mana tahu esok lusa kitaorang dah tak de cam mano : (
Okeylah sampai sini je , SELAMAT MALAM jumpa lagi dilain hari dan waktu.