1. Touch screen
2.keybord laptop
terkial-kial jari aku yang gebus nak menaip guna keybord laptop ni. hangin jangan tak hangin.Hari ni tak boleh bebel panjang nanti aku bertambah hangin.
Inilah cup yang kerap aku sebut dalam blog, aku suka guna cup ni dah terbiasa.
Lempeng kelapa untuk 4 orang makan*tak cukup tambah sendiri*
2)3 cup tepung gandum
3)sedikit garam (apalah maknanya kelapa tanpa garam ye dak)
4)air suam
Bancuh adunan tak berapa pekat tak berapa cair sedang sedang elok je mengunakan air suam*abaikan bahasa keparatku*
sedikit minyak ngan simpulan daun pandan untuk melengser kuali.
Panaskan kuali , lengserkan minyak pada kuali (saper yang ada tefal dah cantik sangat) , abaikan kuali aku yang nampak hazabedah tu, bila kuali dah agak panas tuangkan sesenduk setengah adunan ke dalam kuali .Lengokkan adunaan mengikut kegegirlan tangan masing-masing.Rajin-rajinlah balikkan lempeng tu.
Masak sampai lempeng mengeluarkan aroma kelapa, kata arwah mak aku bukan kat aku , kalau tak betul cari arwah mak aku dalam kubur.la la la la
Lempeng kelapa sedap dicicah ngan ikan gelama masam, ikan masin jeruk atau sebarang sambal.
Sambal ikan bilis balance sambal nasi lemak hari tu.
Jemput makan kengkawan ; lempeng kelapa cicah sambal ikan bilis, minuman teh panas.
Sekadar luahan hati
Lagi banyak kita bercakap lagi banyak masalah yang akan timbul. Jangan banyak berkata-kata kelak akan binasa .