Berbalik pada cite maggi , aku memang jarang guna bahan penumis dan sebarang jenis stok /paste yang ready made. Kalau ada pun aku cuma guna paste tomyam dan kiub pati ayam atau ikan bilis. Dengan kiub pati ayam maggi ia memudahkan aku menyediakan nasi goreng cina untuk Firdaus , tak perlu tambah serbuk perasa mahupun garam ke dalam nasi goreng cina .Mudahkan dengan Kiub pati ayam maggi.*ayat masyuk*
Jom guna kiub pati ayam maggi
1)suku Kobis cina dihiris halus
2)2 biji telur
3)2 tangkai daun bawang-dihiris sederhana panjang
cara-cara membuatnya
1)Tumiskan bawang putih cincang hingga layu dan naik bau ketepikan ditepi kuali(campurkan minyak tumisan ngan sedikit minyak bijan)guna api sederhana
2)Tumiskan sekejap 1 kiub pati ayam maggi(pecahkan kiub tu guna sudip ye).
3)masukkan udang , kacau hingga separuh masak ketepikan ditepi kuali
4) masukkan kobis cina, kacau sekejap ketepikan ditepi kuali
5)pecahkan dua biji telur , kacau hingga garing sepenuhnya
6)Masukkan nasi sejuk,buhkan sedikit kicap cair kacau hingga semuanya bergaul, guna api kuat semasa mengacau nasi goreng, akhir sekali bubuhkan sedikit serbuk lada sulah disertai dengan 2-3 titis minyak bijan.Sebelum angkat buh kan hirisan daun bawang Kacau, angkat dan sedia dihidang.
Pesanan khidmat masyarakat ini dibawa kepada anda oleh blog cik ina do do cheng
Sekadar luahan hati
Saper makan cili tak kan dia rasa manis kot.kelakar